Delonghi Vvx1885 Kazanlı Ütü

Delonghi vvx1885 Kazanlı Ütü

Uzun araştırmalarım sonucu aldığım ütüyü sizlere tanıtmak istiyorum. Ütü alırken nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda da araştırdığım bilgileri paylaşacağım. Verdiğim bilgiler kendimce edindiğim bilgilerdir, %100 kesinlik katmadan sadece nacizane bilgilerimi paylaşıyorum. Hem elektronik alet işi biraz şans işi olup , birazda kullanıcın kullanma tutumuna bağlı olduğu için kullanım süresi ve performansı değişebilir. Neyse bu hatırlatmayı yaptığıma göre başlayalım o halde 😉

🎈2200 watt güce sahip bir ütü. Daha iyi bir performans için 2400 wattlık bir ütü tercih edebilirsiniz . Hatta varsa daha fazlası bile olabilir. Benimkisi 2200 watt olup ortanın bi tık üstü 😇

🎈Normal buhar üretimi 120 gr/dk. ( Anneme vestel vpress2000 kazanlı ütü almıştım. 90 gr/dk buhar üretimi vardı ve bu buhar üretimi az gelmişti. Çünkü kumaştan kumaşa farklılık gösteriyor, çok kırışık kumaşları açmamıştı .) Bu ütünün buhar gücü daha iyi. inşallah beklediğim performansı bulabilirim 😊

🎈 Şok buharı 200 gr/dk. inşallah fazla kırışık kumaşları açmasında  performansı iyi gelir.

🎈 5 bar basınca sahip bir ütü. Basıncı ve buhar gücü ne kadar fazlaysa o kadar iyi demek 😉

🎈Dual Thermolon Teknolojili tabana sahip bir ütü( bu taban şöyle bir özelliğe sahip, iyi ve eşit ısı dağılımını sağlamak için kullanılmış seramik bir dış çerçeve ve özel Thermolon kaplama iç tabana sahip mükemmel ütüleme sağlar.De’Longhi Dual Thermolon taban kumaşın üzerinde mükemmel kayarak ütüler. Benzersiz ve kusursuz yapışmazlık, dayanıklılık özelliklerine sahip olmasının yanı sıra, kırışıklıklara karşı son derece hassas ve temizlemesi de bir o kadar kolaydır. Ayrıca Thermolon kaplama; PTFE ya da PFOA gibi, yüksek sıcaklıklarda devreye girmesi halinde zehirleyici etkilere sahip maddeleri içermeyen özel bir üretim süreci ile üretilmesi nedeniyle, tamamıyla doğa ve sağlık dostudur.
2 materyal birlikte kullanılarak maksimum ısı dağılımı ve performans sağlanmıştır.İç tabandaki patentli 'Thermolon' teknolojisi her kumaşta kusursuz bir kayma sunmayı garanti eder.Dış tabanda kullanılan seramik, hızlı ısı dağılımı için tasarlanmıştır.Özel 'çift taban' tasarımı tek bir geçişle iki ütüleme etkisi yaratmak için düşünülmüştür. İlk olarak dış yüzey kumaşın üstünden geçerek düzeştirir, sonrasında iç tabanın bütün kırışıklıkları gidermek için yüksek kuvvet/buhar uygular.)( tabanın nasıl olduğu aşağıda resim ile gösterdim )

🎈Yazıda da belirtildiği gibi dış yüzeyi seramiktir. Sadece iç yüzeyindeki gözeneklerden buhar çıkışı sağlanır.

🎈Kireç önleyici çift sistem.Kirecini temizlemek için bir bölüm var. resimlere bakarsanız fark edersiniz.Bu özellik olmazsa olmaz özelliklerden birisi bence. Kireç temizlemesi olmadığında ilerleyen zamanlarda kireçten dolayı buhar gücünde azalma olabilir.

🎈Kazan temizleme özelliği

🎈0,7 litre çıkarılabilir su haznesi var. Su haznesi plastik.Litresi biraz az ama ütü sırasında su doldurabileceği için litresinin az olmasına fazla takılmadım. Zaten uzun bir süre yaklaşık 10 yıl kalabalık bir aile olmuyoruz.Litresinin yeteceğini düşünüyorum.

🎈Taşıma kolaylığı sağlayan emniyet kilidi
 ( Taşıma kilidi sadece ütünün düşmesini önlemek için var. Onun dışında bazı ütülerde ütünun sapından tutup taşıma yapabiliyorsunuz. Bunda öyle bir şey yapamayız. Kazandan tutup taşımamız gerekli. Kilit sadece düşmesini engelliyor.)

🎈Ütü yapma kolaylığı sağlayan çıkarılabilir ütü altlığı veriliyor. Ütü yaparken sürekli kazanın üstüne koyma zorunluluğumuz yok. Bu güzelmiş bende sonradan öğrendim 😆

🎈 2 dkda kullanıma hazır hale geliyor.

🎈Perde , ceket vs ütülemek için dikey pozisyonda buharlı ütüleme özelliği var .


🎈Kolay saklama ve taşımayı mümkün kılan , güç kablosu ve buhar kablosu sarma özelliği var. Kazanın alt tarafında bi bölüm var oraya sarıyoruz. Ama ben sadece güç kablosunu sarmayı düşünüyorum. Buhar kablosunu sarmaya gerek yok.

🎈Kumaş türüne göre ısı ayarlamasını kendimiz yapıyoruz. Benim istediği özellikte buydu zaten. Erken almamın sebebi de bu.Yeni çıkan ürünlerde hep daha teknolojik oluyor. Ben daha klasik olsun istiyordum. Çünkü akıllı ütülerin daha çabuk bozulduğunu düşünüyorum. Kendimizin ayarladığı ütüleri daha kullanışlı buluyorum.

🎈 Su koyma haznesin olduğu kısımda da süzgeç var. Bu özelliğide artı biz özellik. Çöp gibi şeylerin hazneye gitmesini engeller. Süzgeçde çıkarılıp temizlenebiliyor.

🎈 Belki bazıları için sıkıntı olabilir alma ütü yaparken ütüyü dik konumda bırakamıyoruz.Buhar kablosu buna izin vermiyor. Ama sürekli kazanın üstüne koymanıza da gerek yok. Ekstra taban veriliyor. ütü masasın üzerine tabanı koyup bu sıkıntıyı çözebiliriz 😊

🎈https://m.youtube.com/watch?v=KKgGsyxU5r0

Şimdilik verebileceğim özellikler bu kadar. Ütü denemesi yaptıktan sonra performansınıda sizlerle paylaşacağım.



 Ütü tabanı bu şekilde 
 Ütü yaparken kullanılacak taban
Su hazenesi ve süzgeci



 Bunlarda farklı açıdan resimler😇





Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bone Porselen Yemek Takımları Helal Mi ?

Alimünyum Döküm Tencereler

Granit Tencere Seti Alırken Neye Dikkat Etmeliyiz ?