Granit Tencere Seti Alırken Neye Dikkat Etmeliyiz ?






  • Öncelikle  herkes granitinde bir teflon olduğunu biliyor olmalı. Yani yapışmazlık özelliği PTFE KAPLAMADAN KAYNAKLI. PTFE KAPLAMA=TEFLON
    Ama sağlamlık çizilmelere karşı daha dirençli ve dayanıklı olması ile daha uzun ömürlü olabilir. tabi alırken bazı şeylere dikkat etmeli.
    granit tencerelerin 2 farklı şekilde yapılanı var. 1.persinlenerek 2.si püskürtülerek.(fabrika çalışanı değilim bunlar benim izlenimlerim 😄)
    Persinlenirek yapılan ürünlerde iyi persinleme yapılmazsa üzerindeki ptfe kaplama kalkabilir.english home ve diğer ürünler gibi. persinlendiğini nasıl anlarsınız? tabiki dokunarak. kaygamsı bi yapı varsa persinlenmiştir demektir. bu persinlenmiş tencelerin kalitesi biraz daha DÜŞÜKTÜR.

    2.si ise püskürtülerek yapılanı. Bu tür tencerelere dokunduğunuzda pütürümsü bi yapısı vardır.. nasıl bi tabir olduysa😃 İşte püskürtme yapıldığı için granit taşı havasına bürünmüştür. bu yüzden granit tencere denilmiştir. ama bazı uyanık elemanlar persinleyerek tencerelere granit havası vermişlerdi.
    bu tür tencereler her türlü farklı markalarda olabilir. mesela karacanın bazı ürünleri persinlenerek yapılırken bazıları püskürtülerek yapılmış.mesela biogranit denilen bi tenceresinin pütürümsü bi yapısı varken diğerlerin yapısı kaygandır. 
    Püskürtülerek yapılan bi tencereyi bulduktan sonra başka neye dikkat edilmeli? Bence içide dışı granit tencereler tercih edilmeli... Saplarının plastik ve vidalı olmasını sevmiyorum ben. Plastikler ve vidalılar uzun ömürlü olamıyorlar/olmuyorlar.Gevşiyolar ve en ufak bi dikkatsizlikte yanmasalar bile ateşle temasında yanık izi oluşuyor.

    Tencerelerin kupları da granit oldumu tamam.Ateş değerse yandı renki attı derdi de yok oh miss 😁
    Sonra en önemli kısım da tavanın sapları. malum tavaların sapları tamamen granit olmuyor. ya plastik ve vidalı oluyor yada bi kısmına kadar granit sonrası plastik oluyor. Siz yine tavalarda bi kısmına kadar granit olan tavayı tercih edebilirsiniz(bu cümleyi desteleyen resmi en son görselde paylaştım.) Görseldeki #hascevher tavası persinlenerek yapılmış olup ağırlığı ideal. 1 aya yakın bir süredir kullanıyorum ve memnunum.Diğer özelliklerini zaten görsellerle ifade ettim. #granit 
Granit seti olarak benim beğendiğim iki ürün var. Her tencereyi incelemedim elbette ama bunlar gözüme çarpan ürünler. 
Üzerinde yazılar olan gri renkteki ürün @guralporselen 'in. Neden beğendiim peki ?
Hem içi hemde dışı aynı zamanda tabanı granit. Tabanı granit olduğu için ocakta kaymaması için de tabanı girintili ve çıkıntılı yapılmış.
Ve tencerelerin sapları da granit. Ateşle temasında plastiği yandı diye üzülme derdi yok,gevşeme deforma oldu derdi yok. yok da yok 😄

Aynı zamanda TAVALARIN sap kısmı dışa doğru çıkık ve bi kısmı granit(bu baya güzel bi detay 😉)
Fakat bu tencereyi geçen sene incelediğim için püskürtme ile mi persinlenerek mi yapıldıığını hatırlayamıyorum 😕

Aynı zamanda karaca tencereleri gülsan markasının fabrikasında üretildiğini biliyor muydunuz ? Karaca daha çok göze hitap ettiği için , hem reklam paralarını da bizden aldıkları için daha pahalı 😃 Karaca alınacağına gülsan alınsa daha iyi fikir bence.

2.görseldeki kırmızı ürün ise Emsanın.Emsan Diamente Hard Stone 7 Parça Granit Tencere Seti olarak geçiyor. Kuzenim almıştı ve Püskürtme sistemi kullanırak yapılmış.

En son olarak bunlar bi nevi teflon olduğu için çelikler gibi uzun ömürlü olmasını beklememak lazım. Çelikler kadar sağlam olamazlar. #granit#emsan #güralporselen

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bone Porselen Yemek Takımları Helal Mi ?

Alimünyum Döküm Tencereler